mpntr

Dualni model studija na Odseku za poslovne studije Leskovac

Od sledeće akademske godine studenti Odseka za poslovne studije Leskovac Akademije strukovnih studija Južna Srbija započinju obrazovanje po dualnom modelu studija!

Dualni model realizacije nastave je novina u visokom obrazovanju i uvodi se sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja i sticanja savremenih kompetencija, odnosno sa ciljem sublimacije znanja, veština, sposobnosti i stavova putem učenja kroz rad.

Akademija strukovnih studija Južna i Srbija – Odsek za poslovne studije Leskovac je među prvima prepoznala značaj dualnog modela obrazovanja i počinje sa realizacijom dualnog modula, najpre na studijskom programu Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, a zatim i na ostalim studijskim programima osnovnih strukovnih studija.

Studenti koji se opredele za ovaj način studiranja teoriju će učiti na Odseku, a praktične veštine će sticati kod velikog broja poslodavaca sa kojima Akademija ima potpisan ugovor o dualnom modelu studija. Za studente je dualni model studija značajan jer uče kroz rad, pripremaju se za posao u struci i za to dobijaju novčanu nadoknadu, a poslodavci dobijaju obučene i spremne mlade kandidate.

Comments are closed.