radionica2

Prva radionica na Odseku za tehnološko umetničke studije Leskovac

Kako napisati radnu biografiju CURRICULUM VITAE – CV“ naziv je prve radionice koju je 09.12.2021. održao Tim za karijerno vođenje i savetovanje studenata u računarskom centru Odseka za tehnološko umetničke studije Leskovac. 
Značaj formiranog Tima ogleda se u pružanju pomoći pri edukaciji, pospešivanju interesovanja, usavršavanju sposobnosti i usmeravanju u procesu daljeg stručnog osposobljavanja i usavršavanja. Prve radionice su usmerene ka osposobljavanju studenata za ulazak na tržište rada kroz savladavanje osnovih normi u pripremi potrebne dokumentacije i upoznavanje sa osnovnim tehnikama pri njihovoj izradi.
Radionici su, koja je ovog puta izvedena neposredno u prostorijama Odseka, prisustvovali studenti osnovnih, ali master strukovnih studija sa svih studijskih programa, što je potvrdilo važnost postojanja ovakvog vida edukacije. 
Nastavnici Odseka koji su vodili radionicu, predavač MA Milena Savić i astitent MA Sandra Stojanović, su kroz predavanje i praktične primere uveli studente u prvi korak pisanja biografije, koju su studenti, po datim modelima, samostalno radili.
Radionica je medijski propraćena prisustvom lokalne televizije, a osim predstavljanja od strane koordinatora Tima prof. dr Suzane Đorđević, priliku da iznesu svoja očekivanja od ovog vida edukacije imali su studenti. Tim za karijerno vođenje priprema nove radionice, koje će biti izvođene u online obliku preko zoom platforme, što će omogućiti pristup svim zainteresovanim licima.

Comments are closed.