IN MEMORIAM – др Драган Стојановић, проф.

Вест о изненадној смрти нашег професора све нас је затекла у неверици и неизмерно растужила. Академија струковних студија Јужна Србија се опрашта од цењеног човека и пријатеља др Драгана Стојановића, професора струковних судија на Одсеку Висока пословна школа Лесковац и помоћника председника Академије Јужна Србија за развој и сарадњу са привредом.

Сахрана др Драгана Стојановића биће одржана у уторак 05. марта у 12 сати на гробљу у Нишу.

Др Драган Стојановић је рођен 07.06.1969. године у Скопљу. Основну школу „Учитељ Таса“ и гимназију „Светозар Марковић“ завршио у Нишу са одличним успехом. За постигнуте резултате у току школовања награђиван је Вуковом и Теслином дипломом. Дипломске студије из области електротехнике и рачунарства завршио је на Универзитету у Нишу 2003. године. Од 1999-2005. године радио на месту главног инжењера информатичког сектора у предузећу „Инструкта-инжењеринг“, а од 2005-2007. године у предузећу „Еурис-Београд“ као заменик директора представништва у Нишу задужен за пројектовање и реализацију информационих система. Од 2007. године радио је на месту систем инжењера у Високој пословној школи струковних студија у Лесковцу. Учествовао у реализацији већег броја пројеката које је реализовала школа. Школске 2008/2009. уписао је постдипломске студије из области осигурања на Факултету за туризам и угоститељство у Охриду, Универзитета „Свети Климент Охридски“. Магистарски рад са темом „Утицај информационих система на актуарске анализе у осигуравајућим компанијама“ одбранио децембра 2011. године. Октобра 2012. изабран у звање предавача на Високој пословној школи струковних студија у Лесковцу. Докторске академске студије завршио је на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду. Докторску дисертацију је одбранио 2017. године, чиме је стекао статус доктора економских наука. Исте године изабран је у звање професор струковних студија на Високој пословној школи струковних студија у Лесковцу за ужу област Финансије и рачуноводство.

Др Драган Стојановић био је део руководства Академије Јужна Србија, где је обављао функцију  помоћника председника Академије за развој и сарадњу са привредом. Такође, био је Руководилац тима за међународну сарадњу Академије Јужна Србија, Еразмус+ амбасадор за сектор високог образовања у Републици Србији и члан радне групе КАССС за међународну сарадњу. Био је носилац награде за допринос развоју високог образовања. Као руководилац или сарадник учествовао је у реализацији великог броја домаћих и међународних пројеката.

Био је изузетна особа, добар колега и професор кога су студенти волели и поштовали. Његова способност да лако комуницира са колегама и студентима и изгради позитивно окружење била је нешто што га је истицало. Увек је био отворен за дијалог и саветовање, па су га колеге цениле не само као сарадника, већ и као пријатеља. Иако више није са нама, сећање на професора Драгана Стојановића ће живети кроз наставнике са којима је сарађивао и студенте које је подучавао.

Нека му је вечна слава и хвала!

Колектив Академије струковних студија Јужна Србија изражава искрено саучешће породици Драгана Стојановића.

Comments are closed.