IMG_2416

Културна и модна манифестација„Milena stil“ у организацији АССЈС у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац

Академија струковних студија Јужна Србија је 31. маја у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац, организовала културну и модну манифестацију „Milena stil“, у сардањи са удружењем „Dante Alighieri“ из Врања и са Италијанским институтом за културу у Београду, а у част стваралаштва италијанско-српске уметнице Милене Павловић Барили.
Манифестација је имала вишеструки значај: од афирмације језика, културе, традиције два народа, заједничког рада деце и младих у циљу развоја креативности и сарадљивости, до презентовања свестраности у раду свих одсека Академије и плодотворне сарадње са институцијама културе.
Манифестацију је отворио председник АССЈС Предраг Стаменковић, напомињући да она представља промоцију креативности, иновативности и заједништва. У томе га је подржао господин Гајетано Паолило, руководиоц центра „Данте Алигиери“ у Врању.  Свечаност је настављена уз пригодан рецитал на италијанском језику,  у извођењу студената са Одсека Висока школа за васпитаче Бујановац.
У наставку програма приказан је и кратак документарни филм о животу Милене Павловић Барили, након чега су се својим моделима представили студенти Модног и Дигиталног дизајна са нашег одсека, али и ученици Школе за текстил и дизајн из Лесковца и ученици Техничке школе ,,15. мај” из Прокупља.
Догађај је заокружен дегустацијом италијанских специјалитета које су припремили студенти Одсека Висока пословна школа из Лесковца.
 
Прилог телевизије К-1 Лесковац можете погледати овде.
Прилог телевизије Лесковац можете погледати овде.

Comments are closed.