Шампионском тиму ове године прикључио се професор гастрономије Ивица Здравковић који је том прилоком изјавио „Ово једино нисам урадио што се тиче роштиља. Такмичио сам се на свим могућим такмичењима, али увек ми је жеља била да највећу Гинисову пљескавицу окренем и испунила ми се жеља.Ништа овде није лако, јер је требало 67 килограма и двеста грама роштиљ меса добро уместити, обликовати, развући на плех и што је најважније добро испећи са обе стране. Сваки корак припреме прати жири. Да би резултат био регуларан пљескавица приликом окретања не сме да пукне“.
Председник жирија професор гастрономије Момчило Цонић је том приликом изјавио да је „За 200 грама више него прошле године, 67 килограма и 200 грама, 190 пречника, а 2,6 центиметара у прављењу, у печењењу 171 пречник, дебљина и 2,4“.