Поштоване колегинице и колеге,

Академија струковних студија Јужна Србија у Лесковцу је државна, акредитована високошколска установа која интегрише одсеке у њеном саставу са преко шест деценија дугом традицијом образовања кадрова из области економских, педагошких, техничко-технолошких наука и уметности. На нашим електронским страницама можете пронаћи све потребне информације о установи, студијским програмима, могућностима дуалног модела образовања, међународној сарадњи и све друге потребне информације везане за студирање и студентски стандард.

Квалитет и привлачност наших основних, специјалистичких и мастер студијских програма обезбеђени су стручним и посвећеним радом наших наставника и сарадника организованих у катедре, као и ненаставном подршком наших колегиница и колега запослених у стручним службама и секретаријату Академије.

Квалитету наставног процеса у великој мери доприноси и ангажовање великог броја спољних сарадника који су признати стручњаци у академским, привредним и научним круговима. Ентузијазам и нове перспективе младих наставника и сарадника, уз богато искуство зрелих генерација, драгоцени су као полазна основа за будући развој наше Академије.

На Академији се настава изводи на више од 20 акредитованих студијских програма првог и другог степена високог образовања. Студијски програми Академије су прилагођени потребама тржишта рада и савременог пословног амбијента и усклађени са принципима Болоњског процеса.

Свим својим студентима Академија обезбеђује могућност обављања стручне праксе, како у земљи тако и у иностранству, у успешним компанијама чиме омогућује стицање радног искуства у току школовања и на тај начин додатно подстичемо конкурентност наших студената на тржишту рада.

Желим вам успешно студирање на Академији струковних студија Јужна Србија!

  

Срдачан поздрав,

Председник Академије

др Предраг Стаменковић, проф.