prokuplje

Конференција „Значај агротуризма на развој локалне заједнице“

Академија струковних студија Јужна Србија – Одсек за пољопривредно прехрамбене студије у Прокупљу, у сарадњи са Туристичком организацијом Прокупља организовао је Конференцију „Значај агротуризма на развој локалне заједнице“.

На овом научном скупу, поред осталих, присуствовали су др Дарко Лакетић и др Петар Весовић народни посланици у Скупштини Србије, заменик градоначелника Прокупља Дејан Тонић, члан градског већа Катарина Вељовић, директори прокупачких средњих школа, саветодавци Пољопривредно стручне и саветодавне службе Прокупља, партнери Одсека пољопривредно прехрамбених студија у дуалном образовању и власници етно домаћинстава.

Председник Академије Струковних студија Јужна Србија др Звонко Златановић, проф. рекао је да је један од основних циљева ово конференције тај да се чује реч туристичких радника из разлога што је за развој агротуризма неопходно знање и искуство људи које раде у туризму.

Директор Туристичке организације Прокупља Симон Симоновић наглашава да су савремени трендови одмора људи сада окренути ка сеоским срединама.

Агротуризам је спој пољопривреде и све је већа потражња туриста за боравак у сеоским срединама које нуде контакт са природом и њеним лепотама, простор за рекреацију, физичко и ментално окрепљење, упознавање са традицијом и топлином сеоских домаћинстава, здраву и домаћу исхрану, и друге погодности, рекао је он.

Ова конференција је имала и велику медијску подршку.

Comments are closed.