sam_3195_optimized

Први Конгрес студената струковних студија Србије одржан на Златибору

Први Конгрес студената струковних студија Србије одржан је на Златибору од 15 -18.11.2021.године. Представници Академија, директори високих школа, професори, правници и преко 200 студената струковних студија присуствовали су овом скупу.

Тематика Конгреса била је Дуално образовање и статус струковних студената након завршених студија.

Студентска конференција Академија и високих школа Србије сматра да је yчешће на Конгресу овог типа било веома значајно, како за студенте тако и за руководиоце и правнике струковних установа Републике Србије, а све у циљу окупљања Академија/високих школа Србије на једном месту, боље међусобне сарадње, као и побољшање стандарда студирања студената кроз неформално образовање.

Конгрес студената струковних студија Србије подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Помоћника Министра за дуално образовање и васпитање, Конференције Академија и високих школа Србије, Привредне коморе Србије као и Инжењерске коморе Србије.

Пристунима се обратио председник Студентске конференције академија и високих школа Србије Војислав Стојановић, истичући важност струковних студија, дуалног образовања и заједничке сарадње свих присутних представника.

Такође, присутни су имали част да им се обрате проф. др Бојан Тубић, проф. др Габријела Грујић, Маргарета Смиљанић председница СКОНУС-а и проф. др Бранко Савић председник КАССС-а.

 

 

Comments are closed.