382984950_693829769436459_2563171789712287730_n

Наша Академија, Италијански Институт за Културу Београд и удружење “Dante Alighieri” организовали изложбу “Италија какву још нисте упознали”

Наша Академија, Италијански Институт за Културу Београд и удружење “Dante Alighieri” организовали су у холу Одсека Висока пословна школа изложбу под називом “Италија какву још нисте упознали”.
Изложбу је поставила мр Марија Петковић професор у пољу уметности Одсека за технолошко-уметничке студије АССЈС, а чине је фотографије настале током путовања младог архитекте Италијом, који је током десет година путовања кроз Италију посетио 18 њених регија, обишао више стотина места и прешао пут од преко 30 хиљада километара.
Аутор поставке „Италија какву још нисте упознали”, Немања Богдановић, рођен је 1987. године у Аранђеловцу, где је одрастао и завршио основну и средњу школу, а потом и Архитектонски факултет у Београду.
Немања је изненада преминуо 31. маја 2021. у 34. години живота.
Занимао се и за уметност и друштвене науке, а фотографијом је почео да се бави на првој години студија, од када је настало на десетине хиљада путописних фотографија са путовања широм Европе.
Одабир фотографија приказује Италију, од Венеције, Вероне, језера Гарда и Комо, Милана, Пијемонта, Ђенове, преко Болоње, Фиренце, чаробне Тоскане, зеленог срца Италије – Умбрије, затим Вечног града и регије Лацио, до некадашње европске престонице културе Матере, бајковитог Алберобела и Сицилије.
Поставку „Италија какву још нисте упознали” можете видети до 2.10.2023., у холу Одсека Висока пословна школа – АССЈС у Лесковцу.

Прилог о изложби на ТВ Лесковац можете погледати на следећем линку.

Comments are closed.